Tags

, , ,

Citaten uit kranten en tijdschriften die ik de afgelopen jaren de moeite vond.

118:

Het kwam niet in ons op dat die oorlog niet goed was. Ik was een jongen van amper twintig, ik had alleen lagere school. Daarna kwamen die Duitsers en zat ik ondergedoken. Ze hadden nauwelijks een leger en geen materieel. Het was een guerrilla. De vijand? Die zag je nooit. Het was een zootje.

Gerard Alders, Indieveteraan, NRC, 14 juli 2012

119:

Het is niet de gewoonte des arends zich met het rancuneuze gekakel der hoenders bezig te houden als hij in een machtige glijvlucht het luchtruim doorklieft en vanuit de walm van de kippenvoer en mest door het bijziend pluimvee met afgunst wordt nagestaard. Maar als een door de machtige ruis der wieken van de leg geraakt ziekelijk kapoentje zich verstout om zich op het ballonnetje der valse beweringen en onvolledige citaten hemelwaarts te verheffen, is die koning van de stratosfeer het aan zwaan en zwaluw verplicht dit met kussenvulling bedekt week diepvriesvlees met een houw van zijn geduchte snavel naar de legbatterij terug te doen tuimelen.

Jan Wolkers over een recensie door Maarten ‘t Hart, 9 december 1977

120:

Als ik mezelf terugzie, sprekend in de Kamer of in geschreven stukken, denk ik heel vaak: mijn god, wat is dit goed. Je hebt een paar van mijn boeken gelezen, ik weet niet wat jij ervan vond, maar ik vind het echt heel erg goed.

Thierry Baudet, HP de Tijd, juli 2017