Tags

, ,

Al twee decennia registreer ik wat ik allemaal lees. Zo lang het boeken zijn tenminste, kranten en tijdschriften lees ik wel, maar daar blog ik niet over. Sinds een paar jaar horen daar ook E-books bij, sinds dit jaar ook luisterboeken. Op de een of andere manier heb ik kinderboeken alleen geregistreerd wanneer ik ze zelf las, niet als ik ze voorlas, of zoals de afgelopen jaren, voorgelezen kreeg door mijn dochter.

Sinds afgelopen maart hebben we iets meer vrije tijd, vele tijdsbestedingen mochten niet meer. Maar ook meer behoefte aan lezen, ik wel tenminste. Even afleiding, even weg uit de vreemde wereld.

En waar ik normaal gesproken een boek per week lees, met sommige momenten in het jaar wat meer (vakantie, werkweek), had ik in april door dat mijn productie steeg. Lastig voor mijn blog, de stapel ‘nog over te bloggen’ groeide flink. Het excel-bestand waarin ik alle gelezen boeken bijhield gaf aan dat ik naar twee boeken per week ging. In de meivakantie zelfs meer dan dat.

Toen besloot ik mijn doel eens bij te stellen. Twee boeken per week, een heel jaar lang. Meer dan 100 boeken. Kan ik eindelijk, voor het eerst sinds 2001, eens bewijzen dat mijn telling waarvoor ik drie posities gebruik, terecht is (kijk maar eergisteren: 20-025). Niet 1000 bladzijden per maand, maar 2000. Weet niet of het lukt. Hoe de zomervakantie er uit ziet, wat er na de zomer allemaal nog op ons afkomt. Voor de zekerheid heb ik afgelopen maand flink wat titels gelezen die iets minder dik waren. Iets sneller te lezen.

Eind december weet ik meer.