Tags

, , , ,

Tex de Wit – Ik heb een slimme droger

Al een tijdje vind ik Tex een van de leukste personen op de televisie. Bij Lubach als sidekick, maar vooral in Klikbeet zie je gewoon dat hij een bijzondere intelligentie koppelt aan een geweldig gevoel voor humor.

Zijn debuut stond bij mijn moeder op de computer, zij leest graag E-boeken. Zo lang ik een E-boek niet op Marktplaats zet, is het net als het lenen van een normaal boek, in mijn ogen, dus kon ik wel verdedigen dat ik het boek ook op mijn E-reader zette.

Nu moest ik thuis ook nog even een strijd voeren, want ook al is het mijn E-reader, er is iemand in huis die alle zeven zussen wil lezen, digitaal. En dat kost flink wat tijd. Gelukkig kon ik met wat overredingskracht tussen twee delen door, mijn eigen E-reader even lenen.

In een paar avonden had ik de slimme droger van Tex uit. Veel korte hoofstukken, niet meer dan gedachteflarden. Leuker vond ik de korte verhalen van een paar bladzijden. De gedachteflarden waren wel leuk, maar niet wat ik van Tex verwacht had. De korte verhalen daarentegen wel.

Geregeld een grijns, een paar keer proesten, maar ook meerdere keren de ‘o wat flauw’ gedachte, een teleurstelling als je iemand zo hoog hebt zitten.

Al met al met plezier gelezen, maar had meer gehoopt. Verwacht eigenlijk wel. Maar in ieder geval veelbelovend genoeg.

Citaat: “’Op het moment dat ik dit stukje schrijf, ben ik al zeven maanden niet naar de sportschool geweest. Daarom heb ik nu een goed voornemen: in het nieuwe jaar ga ik dan eindelijk mijn abonnement opzeggen.’

Nummer: 20-011
Titel: Ik heb een slimme droger
Auteur: Tex de Wit
Taal: Nederlands
Jaar: 2019
# Pagina’s: 256 (2273)
Categorie: Fictie
ISBN: 978-94-0040-395-6

Meer:
Wikipedia
Comedytrain
Hebban