Tags

, , ,

Citaten uit kranten en tijdschriften die ik de afgelopen jaren de moeite vond.

115:

Is het wel zo’n goed idee om meer experts erbij te vragen? Ik zou liever iemand erbij willen die gewend is om over hekjes heen te springen. Iemand die naast een lab wel eens een ministerie van binnen heeft gezien, of een ziekenhuis, een hoofdkantoor, een redactie, een fabriek. Die net zo makkelijk een wettekst erbij pakt als een wetenschappelijke publicatie en ook niet schrikt van wat broncode. Die meerdere talen spreekt, zowel letterlijks als figuurlijk. Die permanent stomme vragen stelt aan experts.

Rosanne Hertzberger, Microbioloog, NRC, 25-4-2020

116:

Terwijl de beurzen in maart de ene krach na de ander beleefden, zag het Amsterdamse flitshandelshuis Flow Traders de omzet in de eerste drie maanden van dit jaar bijna verachtvoudigen naar 495 miljoen euro. De nettowinst viel met 262 miljoen euro zelfs bijna veertien keer hoger uit dan tijdens het eerste kwartaal van 2019, bleek dinsdag uit kwartaalcijfers.

Volkskrant, 21 april 2020

117:

De sneer van Rutte richting Marijnissen laat zijn zwakke plek zien, maar past tegelijkertijd ook in de algemene modus operandi van zijn kabinet. Transparantie, fouten toegeven en openlijk voortschrijdend inzicht tonen zijn er het grootste taboe. Liever gebruikt hij gelegenheidsargumenten of varianten op ‘daar heb ik geen herinnering aan’. Op het coronadossier is het de drogreden dat je ‘de brandweer niet moet lastig vallen tijdens het blussen’.

Zihni Ozdil, NRC, 25-4-2020