Tags

, ,

Nummer  35
Artiest  Sad Lovers and Giants
Titel  Lope
Jaar  1982
Wikipedia  Epic Garden Music
Website  Sad Lovers and Giants
Tekst  Genius

Nog hoor ik het haar vragen. ‘Wil je voor mij en Peter deze twee albums bij de bieb huren en opnemen op een bandje’. Nu was dat ongeveer de samenvatting van mijn puberteit. LP’s huren voor een gulden per stuk en dan opnemen op een bandje. Een groot deel van mijn zakgeld ging op aan cassettebandjes. Een zo groot deel dat ik rustig 30km fietste omdat ze 15km verderop iets goedkoper waren. Maar deze band had ik nog nooit van gehoord, terwijl ik zo langzamerhand behoorlijk op de hoogte was van de goede muziek van die tijd en ook de overlap van onze smaak behoorlijk groot was.

Maar goed, voor je nicht doe je dat, geen probleem. Daarbij kon ik nu een nieuwe band beluisteren zonder zelf het risico te lopen om de gulden kwijt te zijn als ik het niet mooi vond. Ik nam het bandje op voor hun, voor de zekerheid ook voor mezelf, ik kon het bandje altijd nog overspoelen.

Weken later luisterde ik, maar ik was niet overtuigd. Maar op de een of andere manier bleef dat ene saxofoon-loopje wel in mijn hoofd hangen. Dus luisterde ik nog een keer. En nog een keer. En ik was overtuigd, wat een geweldige band.

Ruim drie decennia later komt de band weer bij elkaar, voor concerten her en de op de wereld, maar nooit hier in de buurt. Ik heb meerdere albums opgenomen, CD’s aangeschaft, volg de band op Facebook en Instagram, maar het liefst luister ik nog naar de eerste twee platen. Die twee die ik van Margreet moest opnemen. En naast de vele mooie nummers staat dat ene nummer, met die ongelooflijk verslavende saxofoon. Lope.

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212, te beluisteren via Spotify en Deezer.