Tags

, , , , , ,

Rutger Bregman – Het water komt

Het verhaal van Johan van Veen moet verteld worden vindt Bregman. En dus legt hij ons nog even uit waarom die ingenieur zo belangrijk was, ondanks het gebrek aan waardering destijds.

Mooi dat Bregman dat doet, natuurlijk legt hij de link naar tegenwoordig. Want de Deltawerken zijn niets vergeleken met de klimaatverandering die eraan zit te komen. Dus moet er iets gebeuren met ons land. De politiek moet de urgentie zien, de mensen moeten begrijpen hoe fout het kan gaan. Pas dan zal men iets doen.

En omdat dit essay zo belangrijk is, kun je het gratis downloaden. Je kunt de podcast luisteren die De Correspondent ervan heeft gemaakt. Of je laat het boekje gratis thuissturen, als je liever gewoon van papier leest. Met dank aan de Postcodeloterij.

Citaat: “Een ding is zeker: willen we ons land behouden, dan moeten we strijd leveren. Strijd tegen het water, en strijd tegen onszelf. Tegen onze eigen apathie. Tegen onze eigen zuinigheid. Natuurlijk, aan de ene kant zijn we een volk van klagers en zeikers, zeurpieten en mopperaars. (…) Toch zijn we ook een volk dat boven zichzelf uit kan stijgen. Dat tot ongelofelijke dingen in staat is.” (p.37)

Nummer: 20-004
Titel: Het water komt
Ondertitel: Een brief aan alle Nederlanders
Auteur: Rutger Bregman
Taal: Nederlands
Jaar: 2020
# Pagina’s: 47 (604)
Categorie: Essay
ISBN: nvt

Meer:
Wat jij kunt doen
Bregman (Correspondent)
Gratis bestellen
Hebban
DWDD (Bregman te gast)