Tags

, ,

Citaten uit kranten en tijdschriften die ik de afgelopen jaren de moeite vond.

112:

Ja, opluchting is het eerste dat ik voelde toen ik hoorde dat ik terminaal ziek was. He, he, eindelijk van dat gezeik af. Je moet je voorstellen dat ik al veertig lang elke probeer te maken wat ik leuk vind, en wat de mensen leuk vinden, maar het aantal mensen dat mijn werk leuk vindt, is altijd beperkt geweest. Ik heb altijd moeite gehad om rond te komen. Dan je op een gegeven moment gewoon moe, doodmoe.

Jeroen van Merwijk, Volkskrant, 4-4-2020

113:

Mocht mijn werk na mijn dood ineens ontzettend aanslaan, dan kan zij daar nog tot in de lengte van dagen van leven, want ik heb meer dan genoeg gemaakt. Ik denk dat mijn liedjes na mijn dood een grotere impact zullen hebben dan nu. Ik zal wel weer zo’n kunstenaar zijn die pas na zijn dood wordt gewaardeerd.

Jeroen van Merwijk, Volkskrant, 4-4-2020

114:

Ik ben blij dat ik niet in hun schoenen sta, en dat ik geen rede hoef te houden aan het graf van mijn broer. Alleen daarom al ben ik blij dat ik eerder de pijp uit ga dan hij, want dat lijkt me het allermoeilijkste wat er is. Tweeling-zijn is zoiets raars. Je bent altijd met z’n tweeën, hebt altijd dezelfde kleren aan. Dat is allemaal heel koddig, maar maakt het afscheid nemen erg zwaar.

Jeroen van Merwijk, Volkskrant, 4-4-2020