Tags

, ,

Na de allerlaatste boekblog van gisteren, eindelijk de eindconclusie. Alle boeken van 2019.

Het thema van het jaar was ‘gesigneerde boeken’, ik had er te veel ongelezen van in de kast staan. Slechts 31 van de 67 boeken (ruim 46%) vielen onder dat thema. Maar ik heb nu wel bijna alle gesigneerde boeken in mijn kasten gelezen.

Ik las minder E-boeken dan vorig jaar, 8 titels. Maar sinds de zomervakantie is mijn E-reader ingepikt door iemand die normaal niet zo veel leest. Volgens Goodreads las ik 14.475 bladzijden. Zelf kwam ik tot 15.167. Net boven mijn target van 15K dus. Het verschil tussen Goodreads en mijn eigen telling zit waarschijnlijk in verschillende edities (paperback/hardback) en vooral vertalingen die verschillende aantallen bladzijden hebben.

Het doel was 55 (na 54 vorig jaar) en ik las er uiteindelijk 67. Liefst twaalf boven het doel, 10 minder dan afgelopen jaar. Maar dikkere boeken dus, want ik las net iets meer dan in 2018.

Voor 2020 heb ik geen thema. Laat ik maar eens zien wat ik voor de kiezen krijg. Het eerste boek staat al op dit blog, voor het eerst heb ik meerdere blogjes aan een enkel boek gewijd. Nog een maand of 8 om de volgende 45 boeken te lezen..