Tags

, , , , ,

(Blz. 282 t/m 401; 2-1-1990 t/m 25-3-1992)

De relatie tussen Tim en Ferdi is nu duidelijk definieerbaar als vriendschap. Regelmatige bezoeken, goede gesprekken, gedachtenuitwisselingen. Er is echter een nieuwe bezoeker. Twan Huys is ook geïnteresseerd. Deze beginnende journalist ziet net als de schrijver het verhaal achter de moord, de schrijver en de journalist gaan dan ook geregeld samen op bezoek, vaak met Els, een drietal vaste bezoekers.

Een voetbalwedstrijd van een team vrienden, inclusief advocaat Anker, bezoekt de gevangenis, dat doen ze blijkbaar vaker. Tim speelt mee, maar dat wordt niet door iedereen gewaardeerd. Anker spreekt zijn verwondering uit over de verdediging van Ferdi (en bedoelt daarmee niet het voetbalpotje). Ferdi mag kort op bezoek bij zijn moeder, die op sterven ligt. Het bezoekje wordt zo geheim mogelijk gehouden, als het bekend zou worden, dan zou dat gegarandeerd tot ophef leiden.

Els heeft het steeds lastiger met een man die nog vele jaren vast zal zitten en zelfs daarna nog TBS heeft. Zij wil gaan pleiten om die combinatie af te schaffen. Heeft TBS nog zin na twee decennia? Waarom mag die maatregel niet eerder beginnen, voor zowel de gestrafte als voor de maatschappij waarschijnlijk een betere situatie. De wraakgedachte begrijpt zij dus niet.

(wordt vervolgd)

Themaweek 80: Tim Krabbé – Vrienden