Tags

, ,

Nummer 41
Artiest La Pat
Titel Keukenhof
Jaar 1988
Wikipedia Patty Trossèl
Website La Pat
Tekst niet gevonden

Ze schreef de muziek voor Theo en Thea, maar Tosca Niterink schreef weer teksten voor haar. Ze kon als Duitse variétéartieste gezien worden, maar had ook iets recalcitrantie in haar. Kortom, zo’n mevrouw die in de platenzaak nooit in de juiste bak stond, omdat er eenvoudigweg geen categorie voor haar bestond.

Ook grappig, ze heeft in het Nederlands geen lemma op Wikipedia, maar onder haar eigen naam is er op de Engelse versie wel het een en ander te vinden. Ik heb de elpee ‘Eine Frau für die Liebe’ grijs gedraaid. Waarom? Weet ik niet. Het was geen muzieksoort die me normaal bekoorde, zeker niet als tiener. Maar toch wilde ik keer op keer luisteren naar die bonte verzameling liederen, in het Duits, Engels, Spaans, Frans en Italiaans. En ze zong ze zo mooi, al begreep ik minstens de helft niet, en gezien mijn leeftijd de rest waarschijnlijk verkeerd.

La Pat bewijst dus dat muziek emotie is, want die emotie voelde ik uit het vinyl stromen, zodra ik de elpee opzette. Ik kon hele delen van Keukenhof zo meezingen. Heb ik zo vaak gedaan dat ik nu, meer dan drie decennia later nog steeds stukken uit mijn hoofd ken. Muziek sla je niet bewust op, dat gaat dieper en blijft dus langer.

Volgens mij heb ik nog wel eens iets gehoord van de opvolger, maar pas nu, tikkend, lees ik op haar site over zeven albums. Voor mij is een genoeg. ‘Wenn die Mutti auf die Mondharmonica geht..’

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212, te beluisteren via Spotify en Deezer.