Tags

, ,

Citaten uit kranten en tijdschriften die ik de afgelopen jaren de moeite vond.

109:

Bij Ajax had ik ooit geen fitte rechtsback meer. Vroeg ik aan de spelers: oké jongens, wie wil er vandaag rechtsback? Shota Arvelardze stak gelijk zijn vinger op. ‘Ik, trainer. Rechtsback is het makkelijkste wat er is, want als je het niet meer weet, speel je gewoon terug naar de keeper. Die staat altijd vrij.’ Originele gedachte vond ik. Daar hou ik van.

Co Adriaanse, AD, februari 2016

110:

Ik zou het kunnen hebben over het feit dat dit soort dingen overal gebeuren, dat racisme een onderdeel is van elke samenleving en dus van elk voetbalstadion, en dan zou ik me kunnen afvragen waarom het dan nooit bij het handbal gebeurt, of bij het zwemmen, en daarop aansluitend zou ik het erover kunnen hebben dat dit soort incidenten misschien net wat vaker voorkomt op plekken en in periodes waarin politiek leiderschap vooral uit een terugtrekkende beweging bestaat, waar een vergadering van anti-racismedemonstranten eerst wordt belaagd door hooligans en halvezolen en vervolgens op geen enkele manier wordt gesteund of beschermd door de premier, een land waar eerst jarenlang onbeperkt verbaal vuilnis is gestort en dat dan verbaasd is dat er af en toe een giftige bel uit het moeras opstijgt.

Frank Heinen, HP de Tijd, 18-11-2019

111:

Nog een opmerkelijk Engels voorbeeld is het verhaal van de trainer van Queens Park Rangers die na een wedstrijd zag dat hij 72 oproepen van de eigenaar had gemist. Zittend voor de televisie in Kuala Lumpur had de Italiaan Flavio Briatore zich zo opgewonden over het spel van QPR dat hij meende te moeten ingrijpen.

VK, 10 januari 2015