Tags

, ,

Na het laatste boek afgelopen zaterdag, eindelijk de eindconclusie. Alle boeken van 2018

Voor het eerst een oud thema, voor de tweede keer ‘boeken die weg mogen’ als thema. Als ik daar naar kijk, was het geen geslaagd jaar. Slechts 28 van de 77 boeken (ruim 36%) vielen onder dat thema. Sterker nog, het thema was gekozen in verband met mijn minibieb. Twee van de 28 boeken die weg mochten kwamen uit die minibieb en niet omdat ik ze daar zelf in had gezet.

Ik las meer E-boeken dan ooit, liefst 13 titels. Voor mijn doen veel. Volgens Goodreads las ik 14.515 bladzijden. Zelf kwam ik tot 14.890. Net onder mijn target van 15.000 bladzijden dus. Het verschil tussen Goodreads en mijn eigen telling zit waarschijnlijk in verschillende edities (paperback/hardback) en vooral vertalingen die verschillende aantallen bladzijden hebben.

Het doel was 54 (na 53 vorig jaar) en ik las er uiteindelijk 77. Liefst twaalf meer, 23 boven het doel, dan afgelopen jaar. Maar minder dikke boeken dus, want ik las dus honderden bladzijden minder dan in 2017.

Voor 2019 heb ik een nieuw thema. Volgens mij een bijzonder: Gesigneerde boeken. Daarvan staan er vrij veel in mijn kast, velen zelfs ongelezen. Foei. Dit jaar ga ik daar verandering in brengen. Binnenkort de eerste boekblogjes van 2018.