Tags

, ,

Nummer  65
Artiest  Sisters of Mercy
Titel  This corrosion
Jaar  1987
Wikipedia  This Corrosion
Website  Sisters of Mercy
Tekst  Genius

Een paar jaar geleden kwam dit nummer ineens weer in mijn geheugen terug. De cover van Lambchop was geweldig, zoals veel van die band. En zoals vaak realiseer je pas door de cover hoe goed het origineel is.

Denk ik terug aan eind jaren tachtig, dan weet ik zeker dat ik geen fan was van The Sisters of Mercy. Een aantal nummers vond ik dan weer wel goed. Erg goed zelfs. Blijkbaar had ik de leeftijd waarop ik muziek echt moest ontdekken. De gebruikelijke cyclus van eerst luisteren, dan muziek gaan waarderen, pas dan een eigen smaak ontwikkelen, die natuurlijk begint met leuk vinden wat op dat moment alternatief was, wat je leuk hoorde te vinden, waarna de fase komt waarin je van alles luistert om te zien of er meer is. Het bombastische Gothic was zeker niet mijn genre. Maar dat betekent niet dat je automatisch alle muziek uit dat genre afkeurt. En zo kwam het dus dat ik naast The Cult, The Cure ook wel wat andere bands een kans gaf, zoals The Mission en The Sisters of Mercy.

En dat het drie decennia later nog steeds leuk is om naar te luisteren, mee te zingen zelfs, geeft aan dat het beter was dan dat ik toen doorhad.

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212, te beluisteren via Spotify en Deezer.