Tags

, , , , , , ,

Half 3 – Nummer 10

Uwe Seeler aan het woord. In Duitsland zou dat bijzonder veel aandacht krijgen. In Nederland sta je dan in een cultblad. Maar zeker wel interessant. Want waarom protesteer je niet, wanneer je door een onterecht doelpunt de WK finale verliest? De koningin was in het stadion… Mooie voetballer, mooi interview.

Ook leuk is de geschiedenis van Athletic Bilbao, een club die nog steeds slechts met Basken speelt, zelfs een Spanjaard wordt er al als buitenlander gezien, hun visie is overleven met slechts Basken. Fascinerende club.

Het wedstrijdcommentaar begin ik nog wel elke keer, maar uitgeschreven is het nooit boeiend genoeg om uit te lezen. Net zoals de tien verborgen waarheden. Leuk voor een website vertrouwend op clickbait, maar niet geschikt voor een bundeling met een isbn.

Het verhaal van Deyna is nog wel leuk, maar het laatste hoogtepunt is de geschiedenis van de semi-interland, Noord-Nederland tegen Noord Duitsland, waar Harry Walstra veel voor in de archieven is gedoken. Ik weet dat hij ook alweer bezig is om deze traditie nieuw leven in te blazen, benieuwd of het hem (en anderen) lukt.

Citaat: “Wat daar ook van zij, desgevraagd heeft Cruijff enkele jaren geleden op tv aangegeven zich niet te kunnen herinneren ooit het Milan-shirt te hebben gedragen. Dat is ook het mooie en pure van Cruijff. Al dan niet geholpen door een niet optimaal functionerend geheugen kan hij zonder ballast of voorgeschiedenis iedere week zijn mening blijven geven over de meest uiteenlopende activiteiten.” (p.78)

Nummer: 18-056
Titel: Half 3 – Nummer 10
Auteur: Ruud Doevendans e.a.
Taal: Nederlands
Jaar: 2013
# Pagina’s: 104 (10572)
Categorie: Voetbal
ISBN: 978-90-79067-10-7

Meer Half 3:
Nummer 9
Nummer 8
Nummer 7
Nummer 4
Nummer 3
Nummer 2
Nummer 1

Meer Doevendans:
Tardelli
Half Drie
Spreker Doevendans