Tags

, , , , ,

Goede voornemens doe ik bijna nooit aan. Tot ik half januari vorig jaar bedacht dat het misschien wel een goed idee was om elke dag van 2018 er voor te zorgen dat ik 10.000 stappen zou lopen. Was ik toch al mee begonnen, gewoon een kwestie van volhouden.

Het is gelukt. Op 31 december had ik precies 4.645.735 stappen gelopen. Tenminste volgens mijn telefoon (en Excel). Nu lag dat apparaat ook wel eens aan de lader, waarschijnlijk waren het er meer. Maar ook op de fiets telde het ding verder, alsof elke trap ook een stap was, gok ik.

Gemiddeld liep ik dus 12.728 passen per dag in 2018. Soms moest ik nog even wat moeite doen, ’s avonds nog een blokje om, vaker koos ik voor de benenwagen als het mogelijk was, fiets als het kon, de auto zo weinig mogelijk laten staan Trap in plaats van lift of roltrap. Op 20 januari liep ik het minst: 10.030 stappen. Op 9 april het meest: 25.270.

Was het leuk? Mwoah. Had het nut? Geen idee, ik geloof niet dat ik in 2018 op de weegschaal heb gestaan. Frustrerend? Soms. Na een voetbalwedstrijd op zondagochtend moest ik ’s middags of ’s avonds vaak nog een uur lopen om alsnog aan mijn stappen te komen. Ik had tenslotte besloten dat de teller op de telefoon bepalend was.

Mooi: in augustus het jaar ervoor was ik al begonnen met de ‘streak’. Toen ik onlangs op 1 januari dus voor het eerst niet meer aan de 10K kwam, had ik precies 500 dagen op rij het minimum gehaald. Wat nu? Ik ga niet meer geforceerd proberen elke dag de limiet te halen. Wel blijf ik lopen als het kan, fietsen ipv auto te nemen en hoop aan het eind van het jaar 10.000 gemiddeld nog steeds te halen. Maar de 6.633 van 1 januari was een opluchting.