Tags

, , ,

Elf jaar geleden las ik het boek, Freakonomics. Mooie verzameling artikelen over de minst wetenschappelijke wetenschap, de economie. De econoom is de enige wetenschapper die achteraf pas kan verklaren waarom het niet ging zoals hij voorspelde. Maar daarom des te fascinerender. De relatie tussen afnemende criminaliteitscijfers en een gewonnen abortus rechtszaak, kom er maar op. Maar na het lezen was ik overtuigd.

De heer Dubner gaat tegenwoordig verder, niet alleen artikelen, maar ook schitterende podcasts. Het komt nog regelmatig voor dat ik een titel zie en beslis over te slaan. Maar nog vaker luister ik naar iets dat ik het voordeel van de twijfel gaf om drie kwartier later gefascineerd mijn telefoon weg te leggen.

Waarom je geen restaurant moet openen. Hoe bereken je de waarde van een leven? Is de farmaceutische industrie echt zo slecht als men denkt? De gevolgen van de belastingverlaging door Trump. Hoe zit het nou met dat glazen plafond? Daarnaast geweldige interviews met gasten die je elders niet snel zal horen, die zich echt laten doorzagen. Mark Zuckerberg, Lance Armstrong, Elvis Costello en Richard Branson, de heer Dubner heeft blijkbaar ingangen die anderen niet hebben.

Als je dan toch niet leest, luister dan maar naar Freakonomics.

Themaweek 63: Podcasts