Tags

, , ,

TDC

Meer dan zes jaar geleden blogde ik er al over, op YouTube vond ik vele mooie filmpjes van de Tiny Desk Concerts. Gelukkig hoef ik niet perse naar dat platform, maar kan ik ook gewoon in de trein naar mijn werk luisteren naar artiesten die ik nog nooit eerder hoorde, maar die toch de moeite waard zijn.

Het mooie van de Tiny Desk Concerts is dat de National Public Radio in de Verenigde Staten blijkbaar onafhankelijk genoeg is om artiesten uit te nodigen met een verhaal, niet eerst naar de hitlijsten kijken, of zich voor promotiedoeleinden laat misbruiken. Gewoon een muzikant uitnodigen, die een stukje muziek laten maken en luisteren. Of het nu klezmermuzikanten uit Rusland, singersongwriters uit Texas, sambaspelers uit Brazilie of wereldberoemde artiesten die een kale versie van een bekende hit spelen, meerdere keren per week staat er een kwartiertje prachtige muziek online.

Vind ik alle muziek mooi? Absoluut niet. Maar de gedachte achter de serie en de continue hoge kwaliteit zorgt er voor dat ik zonder enige twijfel download en luister, soms zonder enig idee wat ik te horen krijg.

En dan kun je ook nog eens kijken als je dat wil. Prachtige serie.

Themaweek 63: Podcasts