Tags

, , , ,

Rob van Essen – Dit is wat ik je beloof

Ook dit was een cadeautje, nieuwjaarsgeschenk. Niet te lang. Wel leuk. Ik ken Rob van Essen niet. Kan me ook niet herinneren iets van hem te hebben gelezen. Het verhaal komt uit de ‘veelgeprezen verhalenbundel’ Hier wonen ook mensen. De auteur wordt ‘een van de allerbeste verhalenschrijvers van Nederland’ genoemd. Is blijkbaar langs me heen gegaan.

Verhaal lijkt mij een erotische fantasie van de schrijver. Al fietsend langs de Amstel zie je een boot langs roeien, vier knappe studentes aan boord. Je fantasie gaat met je op hol. Hoe zou je alle vier de dames kunnen versieren? Of hoe krijg je alle vier zo gek dat ze jou willen? Dat ze op jou afkomen. Je komt thuis, zet de computer aan, tikt er een eind op los. Een dag later nog een keer doorlezen, klaar.

Niets mis mee, lekker tussendoortje.

Citaat: ““Willemijn was bedachtzamer dan Jenny, en ze wilde meer weten, over mij en mijn werk. Ook zij bleef na sluitingstijd hangen, ze kwam achter de bar en hielp met glazen spoelen, maar zoenen deden we niet, we zoenden pas nadat we voor mijn deur onze fietsen op slot hadden gezet. De hele weg door de donkere stad had ze geglimlacht, ze glimlachte zelfs onder het zoenen.” (p.14-15/31)

Nummer: 18-041
Titel: Dit is wat ik je beloof
Auteur: Rob van Essen
Taal: Nederlands
Jaar: 2014
# Pagina’s: 20 (7885)
Categorie: Fictie
ISBN: nvt

Meer:
Rob van Essen (eigen blog)
Rob van Essen (Atlast Contact)
Zelf downloaden
Groene Amsterdammer

Themaweek 62: E-books