Tags

, , , ,

Natuurlijk vroeg ik me af of VVD’ers, ook in mijn directe omgeving, zich zouden schamen voor de leugens door Rutte. Ik ben tot een andere conclusie gekomen.

De VVD kijkt niet op een leugentje of twee. Deze website bestaat niet voor niets (deze bevestigt). De opsomming is lang, u herinnert zich ongetwijfeld Opstelten, Zalm, Keijzer, Teeven, Hennis, onlangs Haga, de gevangenisstraf voor Linschoten en de fantast Zijlstra. Ik laat velen weg.

Het probleem is dus niet DAT ze liegen, blijkbaar algemeen geaccepteerd binnen de VVD. Het probleem is juist dat de VVD denkt dat ze mogen liegen, dat ze onaantastbaar zijn. Sinds het kabinet Den Uyl hebben we in 4 decennia maar 4 VVD-loze regeringsjaren gehad. Dat maakt dat ze denken overal mee weg te komen. Dat ze het beter weten dan het volk. Dat ze openheid lastig vinden.

Laten we gewoon accepteren dat het belang van het grote geld voor de VVD belangrijker is dan mensenrechten, het milieu en de toekomst van onze kinderen. Dat de VVD liever naar een multinational luistert dan naar het volk. Dat gasinkomsten belangrijker zijn dan klagende Groningers.

Rutte is niet de beste premier ooit, wel de meest geschikte premier voor deze partij; juiste man op de juiste plaats. Een leugenaar die zonder enige visie het land regeert.

Gerbie vindt iets (deel 6). Een serie waarin ik in precies 212 woorden probeer het nieuws te duiden.