Tags

, , ,

Vorige week het laatste boek van vorig jaar. Mart Smeets. Zoals de meeste jaren, de veelschrijver heeft al bijna twee planken in mijn boekenkast.

Geen thema, dus lees maar een stuk er op los. Dat heb ik gedaan. Volgens Goodreads las ik meer dan 16.000 bladzijden (16053 om precies te zijn). Zelf kwam ik tot 15.816. Het tweede jaar op rij dus dat ik voorbij mijn target van 15.000 bladzijden lees. Het verschil tussen Goodreads en mijn eigen telling zit waarschijnlijk in verschillende edities (paperback/hardback) en vooral vertalingen die verschillende aantallen bladzijden hebben.

Het doel was 53 (ik had al jaren 52 als doel en dat haalde ik elke keer) en las er uiteindelijk 65. Vijf minder dan afgelopen jaar, maar met de meer dan 900 bladzijden van De ontdekking van de Hemel las ik wel het dikste boek sinds jaren.

Voor 2018 heb ik als doel gesteld om mijn minibieb in de tuin te openen. De boeken die daarin mogen komen natuurlijk uit mijn eigen collectie. Dus heb ik voor het eerst een repeterend themajaar: boeken die weg mogen. Binnenkort de eerste boekblogjes van 2018.

Advertenties