Tags

, , , ,

Dimitri Verhulst – Spoo Pee Doo

Ineens was er de link, je mocht gratis het nieuwste boek van Verhulst downloaden. Als fan was ik er snel bij, al las ik het niet meteen. Na meer dan twee jaar ben ik nog steeds geen liefhebber van digitaal lezen, geef mij maar een stapel papier.

Maar als veel reiziger zijn er genoeg momenten dat de E-reader een ideale back-up is. Dus las ik met plezier deze gratis novelle. Al snel had ik door dat het niet meer dan het verslag van een avondje uit was. Dat hoeft niet een negatieve connotatie te hebben, maar het voelt toch een beetje als een tussendoortje.

Het is best grappig om te lezen om te zien dat ‘even’ naar de stad voor een enkele consumptie, toch resulteert in een lange nacht en meerdere kroegen. Het is de glijdende schaal die menigeen zelf ook kent, al dan niet frequent. Het is herkenbaarheid, maar op een boeiende manier beschreven. Het verveelt geen moment, je blijft nieuwsgierig al zie je de strekking van het verhaal na een kwart van het verhaal al aankomen. Maar taalvaardig is Verhulst nog altijd. “Er waggelt een vrouw op jullie af, boers, vulgair, ze heeft al veel gedanst en ruikt naar een nationale inzameling van gebruikte pantoffels”.

Laten we het erop houden dat het een leuke marketingstunt van Verhulst en/of zijn uitgever is. Een tussendoortje, maar wel eentje dat de moeite waard is.

Citaat: “Het is het ideale seizoen niet, te koud, de rokjes en de topjes blijven nog even opgeborgen, de schouderblouses, de mouwloze crops, de jurken van viscose, de onbedekte ruggen, de vlindermouwen. De fantasie heeft iets meer om uit te kleden, en daar valt ook best voor te pleiten.” (p.54/155)

Nummer: 17-058
Titel: Spoo Pee Doo
Auteur: Dimitri Verhulst
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
# Pagina’s: 155 (13577)
Categorie: Fictie
ISBN: 9789025450212

Meer:
Dimitri Verhulst (eigen site)
De laatkomer
De laatste liefde van mijn moeder
Essay over het toegewijde bestaan als supporter van voetbalclub standard de liege
Mevrouw Verona daalt de heuvel af
Godverdomse dagen op een godverdomse bol
De helaasheid der dingen
Problemski Hotel
De intrede van Christus in Brussel
De verveling van de keeper
Kaddisj voor een kut