Tags

, , ,

Helemaal zeker weet ik het niet, maar bij de meer dan 300 gemeentes waar deze week gestemd is, heb ik geen gemeente gevonden waar de raad-samenstelling gelijk is gebleven. In een aantal (Opsterland, Appingedam) veranderde er een enkele zetel. De Hof van Twente is ook zo’n gemeente.

25 zetels te vergeven. 24 daarvan blijven bij dezelfde partij. Slechts 1 enkele wijziging. 4% van de zetels dus. Het is niet te geloven. Op het platteland gaan veranderingen langzamer, dat is mij bekend. Maar we liggen toch niet in een Bermuda driehoek waar alles hetzelfde blijft?

De wereld verandert, de mensen veranderen, nieuwe inzichten, nieuwe ideeën, maar in de Hof van Twente blijft bijna alles gelijk. Je mag als wethouder fouten maken, je mag als partij de raad buitenspel zetten, je kunt doen wat je wil, de stemmers trekken er zich niets van aan, gewoon weer dezelfde partij stemmen. Ik snap het niet.

Waarom wel klagen over de gemeente, maar als je mening gevraagd wordt, geef je niet thuis? Over vier jaar een nieuwe kans…

Gelukkig betekent de enige wijziging dat mijn partij de komende vier jaar mag meepraten. Ook al is het dan maar voor 4%.

Themaweek 53: Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Advertenties