Tags

, , ,

Een jaar of twee geleden waren er de eerste oriënterende gesprekken. Afgelopen jaar zaten we geregeld bij elkaar. En al snel bleek dat er lokaal erg weinig verschillen zitten tussen de drie linkse partijen. We kozen een aantal thema’s, daar kwam er nog een bij en we formeerden standpunten. Dit bleek goed te werken, voordat we het wisten waren we het eens, hoefden we het alleen nog maar duidelijk te verwoorden.

Uiteindelijk beschreven we zeven thema’s: burgerparticipatie, zorg, (kinder)armoede, agrarisch ondernemen, verduurzaming van de Hof, vluchtelingenbeleid en kunst en cultuur. De thema’s die belangrijk zijn in de Hof van Twente. De thema’s waarover het zou moeten gaan de komende jaren. Gezamenlijk werden ze een manifest, een politiek pamflet, een basis voor de verkiezingsprogramma’s van de drie partijen.

Op een warme zomeravond werd het programma gepresenteerd in het gemeentehuis, cabaretier André Manuel praatte het geheel aan elkaar. GPS was een feit.

Ik sta nog steeds achter dit manifest, waar ik zelf een kleine bijdrage aan heb mogen leveren namens GroenLinks. De verkiezingen komen er aan. Door allerlei redenen doen de drie progressieve partijen apart mee aan deze gemeenteraadsverkiezingen, maar het manifest staat. Duidelijke goede en sociale standpunten die door alle drie de linkse partijen worden onderschreven. Op naar een sociale, duurzame Hof van Twente!

 

Themaweek 53: Gemeenteraadsverkiezingen 2018