Tags

, , ,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik fiets wel eens zonder licht. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

 

Datum: 9-10-2017

Tijd: 11.25 uur

Plaats: Autobaan net na Dortmund richting Kassel

Dader: BMW (HER-TS-528)

Situatie:
We negeren de navigatie. Dom. Er blijkt een reden te zijn dat we anders hadden moeten rijden. File. Complete stilstand.

Na een paar minuten hebben we het door. Zet de auto maar aan de kant, voorlopig schieten we niet op. Ruimte in het midden, er zal hulp langs moeten kunnen.

Inderdaad komt die even later aan, we zien de zwaailichten tussen de auto’s door, even later is de reddingsdienst vlak bij ons. Kort erachter rijdt de BMW. Bij Mr.Bean was het grappig. Nu is het gewoon asociaal.

Hij rijdt mee tot de volgende vrachtwagen, twijfelt even, blijft staan, maar rijdt een halve minuut later weer verder door het midden. Iedereen wacht, hij niet.

Als ik een kwartiertje later een wandeling maak, zie ik hem een paar honderd meter verderop stil staan. Hij heeft niet het lef gehad om de hele rit mee te rijden. Maar zonder enige twijfel heeft hij kilometers stilstaande auto’s ingehaald. Boven de wet?
Straf: Geen alternatieve straf, hier kan ik erg slecht tegen. Levenslange rijontzegging lijkt mij passend.

Themaweek 52: Fotooo