Tags

, , , , ,

Vele uren zat ik op zaterdagochtend in het hoekje van de kleedkamer. Ze zat op gym. Eerst de groep van 9 uur, toen om kwart voor 10, uiteindelijk om half een pas. Elke keer een groep verder. Al snel besloot ik dat heen en weer karren weinig zin had. Snel boodschappen doen lukt op zaterdag ook niet. Dus besloot ik om van de nood een deugd te maken. Boek mee. Elke week een uurtje lekker lezen. Nu ja, bijna een uurtje. De vorige groep moest eerst weg, vooral beppende moeders deden daar soms flink lang over. En een dik half uur later kwamen de eersten van de daaropvolgende groep al weer.

Maar toch, in dat hoekje, net als bij de voetbal, las ik elke week zo’n drie kwartier verder in het boek dat ik die ochtend uit de kast pakte. Of van het nachtkastje. Of naast de wc. Een enkele keer via de E-reader. Vier, vijf jaar lang, veertig zaterdagen, waarvan ik bijna altijd daar zat. Duizenden bladzijden heb ik er gelezen.

En toen ging ze op hockey. Een tijdje konden beide sporten naast elkaar, maar na een uitwedstrijd haasten om nog even te kunnen gymmen, het werd steeds lastiger. De laatste keer vorig jaar besloot ik deze foto te maken. Even een plek vastleggen. Een moment in je leven. Ze wordt weer groter. Het kleine meisje van de gym bestaat niet meer.

Themaweek 52: Fotooo

Advertenties