Tags

, , , ,

Tomas Ross – De tweede verlosser

Ross schrijft snel boeken, hij haakt in op de actualiteit. Hij is een complotdenker, nuttige eigenschap voor een schrijver van thrillers. Het nadeel is dat de verhalen niet altijd hetzelfde niveau halen, dat ze naast de kassa moeten staan voordat het nieuws zijn actualiteit inhaalt.

Onvermijdelijk zitten er dan verhalen tussen die jaren later niet meer relevant zijn. Of zoals deze, minder blijven hangen. Want zelfs met het boek in de hand, met de tekst op de achterflap, met mijn aantekeningen in Evernote, lukt het mij een half jaar na lezing niet het verhaal te hervertellen.

Wel weet ik nog dat vele vooroordelen bevestigd worden. Of gebruikt. De onmogelijk door te dringen hechtheid van de Limburgse cultuur. De internationale samenzwering, waardoor het in Israël nooit rustig zal worden. Joden en Katholieken, die het nooit eens zullen worden. De advocaat die moet nadenken wat er belangrijker is, zijn werk of de waarheid.

Zal hier niet beweren dat het een slecht boek is, ik weet ook nog wel dat ik in een paar dagen erdoor was. Maar ik weet zeker dat hij betere heeft geschreven.

Citaat: “Na alle jaren als advocaat Internationaal Strafrecht is hij inmiddels wel gewend aan gruwelijkheden. Hij heeft Bosnië gedaan, Rwanda, Gaza, Liberia – ruim voldoende om te weten dat opa Izaäk gelijk had: als er een God bestaat, is Hij ook de duivel. Maar nog veel aannemelijker is dat die geen van beiden bestaan.” (p.51)

Nummer: 17-027
Titel: De tweede verlosser
Auteur: Tomas Ross
Taal: Nederlands
Jaar: 2010
# Pagina’s: 270 (6759)
Categorie: Thriller
ISBN: 978-90-234-5976-7

Meer:
Bloed aan de paal
De klokkenluider
Take care
Het meisje uit Buenos Aires

Themaweek 51: Meer boeken