Tags

, ,

In 1986 mislukte het, de Gay Olympics werden voor de tweede keer georganiseerd, maar een winterversie zat er niet in. In Whistler wordt wel iets dergelijks georganiseerd. Maar geen formele Olympische status. Gelukkig is het bij vele sporten geen enkel probleem dat je misschien een andere seksuele voorkeur hebt, je kunt gewoon meedoen aan de Olympische Spelen.

bron: barstoolsports

Een sport begrijp ik nog steeds niet. Dat ligt er te dik bovenop (geen woordgrap). Rodelen met z’n tweeën. Wie heeft dat bedacht? Ik stel me een vergadering voor waar sporten voor de gay olympics worden voorgesteld. “Gewoon, met z’n tweeën bovenop elkaar op een slee. Met een heel strak pakje aan.” En dan? Precies. En dan.

Afgewezen. Weet je wat, dan gaan we gewoon naar het IOC. En zo geschiedde. Alle geintjes zijn gemaakt toen de ‘double luge’ op Valentijnsdag werd gehouden. Ik kan er niet overheen (weer geen woordgrap). Maar begrijpen doe ik het ook niet. Het ziet er niet alleen vreemd uit, ik heb ook geen idee wat het toevoegt aan de Spelen. Er zijn sporten die ik leuk of minder leuk vind, maar de meeste begrijp ik. Zelfs van cricket heb ik de regels, in grote lijnen, geleerd. Maar waarom je op een lullig sleetje gezamenlijk door een ijsbaan van een berg wil glijden? Wanneer vraag je je partner of hij bovenop je wil gaan liggen? Hoe leg je thuis uit dat dit sport is? In welk gemeentehuis word je gehuldigd wanneer je een medaille haalt? Mocht je homoseksuele gevoelens hebben voor je partner, is dit een opwindende positie? Wat kan je als coach toevoegen aan een team? Zoek je samen een pak uit?

Kent iemand van mijn lezers een rodelaar die dit ooit geprobeerd heeft?