Tags

, , , , , ,

Martin Bons – De kunst van het dalen

Dankzij de VakantieBieb-app op mijn telefoon. Tussendoor, elke keer een paar schermpjes. Uit na een paar weken.

Bons vroeg zich af of hij kon leren dalen. Amateurwielrenner, zoals zo vele, met bewondering voor de professionals die er goed in zijn. Bons deed research, boeken, kranten, videobeelden. Sprak experts en mensen die er vlak bij stonden.

Interessant? Mwoah. Best grappig om sommige anekdotes te lezen. Altijd interessant om goede wielrenners aan het woord te laten. Maar het maakt geen volledig boek. Een goede conclusie, eindresultaat van zijn studie, is er niet. Je weet iets meer over. Daar blijft het bij. Wielerboek voor de fanatieke wielerboekenlezer dus. Voor de rest: overslaan.

Citaat: “Hushovd heeft als hoogste snelheid 112 kilometer per uur. De cameraman die de afdaling filmde, zei later op de Franse televisie at hij nog nooit zoiets had meegemaakt. Lionel Marie, de ploegleider van de Noor, bekende dat hij in elke bocht zijn zenuwen nauwelijks de baas was. En wat zei Hushovd na afloop? ‘I didn’t take any too large risks.’ Tijdens de afdaling had hij aan zijn dochtertje Isabel gedacht en besloten dat het geen enkele zijn had om tot het uiterste te gaan.” (p.21)

Nummer: 17-039
Titel: De kunst van het dalen
Auteur: Martin Bons
Taal: Nederlands
Jaar: 2015
# Pagina’s: 224 (9314)
Categorie: Wielrennen
ISBN: 978-94-0040-160-0

Meer:
De kunst van het dalen (Website)
Het is koers
Cycling story
Goodreads

Themaweek 48: E-boeken

Advertenties