Tags

, , , , , , ,

J.A. Deelder – Rotterdamse kost

Tussendoortje. Ik ben fan van Deelder, maar zal ook eerlijk toegeven dat niet alles even boeiend is. Hem horen praten, voorlezen, geïnterviewd worden, allemaal erg leuk. Zijn verhalen lezen meestal ook. Zijn poëzie soms. Het terloopse, de snelheid, prima. Maar soms lijkt het alsof drie staccato uitgesproken regels ook een gedicht zijn, wat volgens mij niet altijd het geval is. Dijkshoorn heeft dat later geperfectioneerd en er een leven van gemaakt. Gelukkig heeft Deelder meer niveau.

Dit boekje had ik cadeau moeten krijgen op Nationale Gedichtendag, ware het niet dat ik het pas weken later zag leggen voor weinig. Nu is weinig nog altijd veel voor een boekje dat gratis bedoeld was, maar goed, ik ben hebberig genoeg om het ook te willen hebben.

Tien bladzijden (het gedicht begint op 5) met tekst, her en der. Sorry, het is me niet gelukt deze keer. Een vage glimlach halverwege, verder kwam ik niet. Dit blogje over het boekje heeft al meer tekst dan het onderwerp, het zij zo.

Eigenlijk is de achterkant het leukste: Lang leve de dichter! Waarvan?

Citaat: “De fricandel/is al sinds//jaar en dag/de favoriete//doodsoorzaak/in Rotterdam//en dat woue we/graag zo houe//omdat het anders/kankeren wordt// (p.6)

Nummer: 17-021
Titel: Rotterdamse kost
Auteur: J.A. Deelder
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
# Pagina’s: 14 (4718)
Categorie: Poëzie
ISBN: 978-90-5965-409-9

Meer:
Tussentijds
Canadian Caper
Konijnenhok op Overschie
De geest van Bok de Korver
Zonder dollen
J.A. Beelder

Themaweek 39: Boeken