Tags

,

TED lijkt haast wel bedacht voor het fenomeen Podcast. Dat is niet zo. Maar het is wel een extreem passende organisatie. Zelf omschrijven ze het als volgt:

TED is a global community, welcoming people from every discipline and culture who seek a deeper understanding of the world. We believe passionately in the power of ideas to change attitudes, lives and, ultimately, the world.

En omdat TED over de hele wereld bekend aan het worden is, vinden ze ook zonder enige problemen tientallen, honderden interessante sprekers. Mensen die expert zijn in hun vakgebied, mensen die buitengewone ideeën hebben, mensen die een goed verhaal kunnen vertellen. Op hun website schijnen er ondertussen meer dan 2500 te staan. Elke dag komen er nieuwe bij. De podcast is een mooie manier om bij te houden wat er nieuw is. Korte of lange verhalen, maar het interessantste is toch wel dat je mensen gepassioneerd hoort spreken over dingen waar je zelf nog nooit over hebt nagedacht. En als zo iemand daar enthousiast over praat, ga je daar automatisch ook over nadenken. De wereld zou er een stuk mooier uitzien als de TED-sprekers de politici zouden vervangen.

Themaweek 38: Podcasts

Advertenties