Tags

, , , , , , ,

Onlangs een leuk interview met FC Twente talent Fredrik Jensen. Een klein stukje viel mij meteen op. De journalist blijkbaar niet.

Dus ergens in het voorjaar van 2016 besluit vader Jensen om een wintersportvakantie te boeken met vrienden. Ze besluiten naar Oostenrijk te gaan. Eind maart 2017 gaan ze. Op dat moment speelt zijn zoon in de A1 van FC Twente, hij heeft net een keer meegedaan met Jong Twente.

Paar maand later mag zoonlief meetrainen met de selectie, maakt in Augustus 2016 zijn debuut in het eerste van FC Twente. Een half jaar later heeft hij een basisplaats en besluit de Finse bondscoach hem te selecteren voor het nationale elftal.

En waar mag hij voor het eerst meedoen? Oostenrijk uit. En die wedstrijd wordt niet gespeeld in Graz of Wenen, maar ook nog eens in Innsbruck. Een uurtje van het dorp waar vader net die week op vakantie is. Niet in de krokus, niet met Pasen, maar net die week.

Natuurlijk scoorde Fredrik bij zijn debuut, het verhaal kent een happy end. En vader zat in het stadion. Trots. Samen met zijn vrienden. Een supertrotse vader. Wie gaat die man interviewen?