Tags

, , , ,

Citaten uit kranten en tijdschriften die ik de afgelopen jaren de moeite vond.

091:

De grote meerderheid van de fans is hartstochtelijk betrokken bij het spel en moet op een positieve manier worden bejegend. Als je ze als criminelen behandelt, gaan zij zich misschien ook zo gedragen. Maar als je ze fatsoenlijk behandelt, en naar hun zorgen en ideeën luistert, zullen ze creativiteit en energie in het spel brengen.

David Winner, Volkskrant, 2015

092:

In heel Europa blijkt ‘de aanpak van de dialoog’ te werken. Cardiff City, waar ooit de ergste hooligans van Groot-Brittannië rondliepen, is een model geworden voor de samenwerking tussen supporters, clubs en de politie. Educatie en gesprekken hebben het Berlijnse FC Union veranderd van een club die bekend stond om zijn racisme in een club die vriendelijk, solidair en verlicht is.

David Winner, Volkskrant, 2015

093:

Nederland is binnen Europa een van de landen met het meest repressieve politiebeleid. Op de korte termijn heeft dit ervoor gezorgd dat de problemen niet uit de hand zijn gelopen. Op de langere termijn kan het de hooligan-cultuur hebben versterkt. Rare bepalingen zijn normaal gaan lijken. Toch is het absurd dat een Ajax-fan die toevallig in de buurt van Enschede woont en niemand kwaad doet, gedwongen wordt naar Amsterdam te reizen om een wedstrijd tegen FC Twente te kunnen bijwonen.

David Winner, Volkskrant, 2015

 

Themaweek 34: Voetbal

Advertenties