Tags

,

screen-shot-2017-01-12-at-21-35-11Al Cowlings was de bestuurder van de Bronco in de beroemde achtervolging. Hij speelde samen met OJ in college en later in de NFL, ze bleven vrienden. Hij stond onvoorwaardelijk achter zijn vriend.

Ron Shipp was een voormalig politieman die jarenlang bevriend was met Simpson. Na de moorden sprak hij zijn vriend, maar concludeerde al snel dat Simpson schuldig was. Hij wilde daarom geen onderdeel zijn van het proces, maar werd door het O.M. toch overgehaald om te getuigen. Als voormalig politieman had hij meerdere moorden meegemaakt, maar de foto’s van Nicole Brown overtuigden hem er van dat hij toch moest getuigen tegen zijn vriend. Hij deed dit met tranen in zijn ogen.

Kato Kaelin woonde op het complex in een bijgebouw bij Simpson. Hij leek op zoek naar roem in Los Angeles, maar had niet genoeg talent om dat zelf te realiseren. Door met OJ om te gaan, kwam hij vele beroemdheden tegen, hij hield hoop. Als getuige in de zaak hielp hij zijn huisbaas niet, maar kreeg hij wel meer naamsbekendheid, voor hem belangrijk.

Robert Kardashian was ook al jaren een vriend van OJ. Als advocaat belandde hij natuurlijk ook in het Dream Team, maar speelde daarin slechts een ondergeschikte rol. Hij werd bekender doordat hij een brief van OJ voorlas naar de pers, die door velen als zelfmoordbrief werd gezien. Hij had Simpson opgehaald van het vliegveld en in zijn huis ondergebracht. Simpson was suïcidaal, maar Kardashian wist hem te overtuigen geen zelfmoord te plegen. Jaren later overtroffen zijn dochters hem (en OJ) qua beroemdheid.

Themaweek 32: OJ Simpson

Advertenties