Tags

, , ,

screen-shot-2017-01-12-at-21-56-33Al snel kreeg het team van advocaten dat OJ bijstond de naam het Dream Team. Twee jaar eerder was die naam voor het eerst gebruikt toen de NBA voor het eerst zijn sterren liet meedoen aan de Olympische Spelen en de Amerikanen met overmacht goud pakten. Meerdere advocaten werden toegevoegd aan een team dat maar een doel had: elk bewijsstuk of getuige aanvallen. Omdat er geen ooggetuigen waren hing alles af van de geloofwaardigheid van het bewijs.

Robert Shapiro was de bekende advocaat die sterren bijstond, ook OJ dus. Hij deed het woord in de eerste dagen na de moord, hij was al bevriend met de verdachte. Hij had dus de leiding over het Dream Team, al ging die leiding gaandeweg naar Johnnie Cochran. Cochran was al bekend als activistische advocaat, een grote naam in de zwarte gemeenschap van Los Angeles. De LAPD had een slechte naam in die gemeenschap, Cochran wist dat regelmatig uit te buiten en kon ook in deze zaak het argument huidskleur belangrijk laten worden.

De nestor van het team was F. Lee Bailey. Hij deed de ondervraging van detective Mark Fuhrman en liet geen spaan van hem heel. De detective had geen schijn van kans tegen de oude advocaat die hem dingen liet zeggen die niet klopten en die er voor zorgde dat de geloofwaardigheid van de belangrijkste detective naar nul zakte.

Themaweek 32: OJ Simpson