Tags

, , ,

screen-shot-2017-01-12-at-21-27-52Kroongetuige was detective Mark Fuhrman. Vriend en vijand waren het er over eens dat hij een goede detective was. Hij loste veel zaken op, die anderen niet rond kregen. Hij was het ook die de handschoen vond in de tuin van OJ. De verdediging had er dus zeker belang bij om de detective ongeloofwaardig te maken.

Dit bleek niet al te moeilijk. Er dook al snel een zaak op die Fuhrman zelf had aangespannen tegen zijn werkgever. Hij deed op zijn minst vreemde uitspraken, werd al snel als racist bestempeld, had zelfs gevraagd om overplaatsing naar Zuid Afrika, toen de Apartheid daar nog alomtegenwoordig was.

De nekslag bleken de zogenaamde Fuhrman-tapes te worden. Dertien uur lang gesprekken tussen een schrijfster die een verhaal wilde schrijven over vrouwen in de LAPD. Fuhrman wilde haar wel helpen met wat inside information. Op de tapes heeft Fuhrman het geregeld over niggers en wat hij zoal met ze deed. Zijn geloofwaardigheid was weg, zijn getuigenis waardeloos.

Themaweek 32: OJ Simpson

Advertenties