Tags

, ,

Op 17 juni 1994 de vreemdste achtervolging aller tijden. Op de autobaan rijdt een witte Ford Bronco met achter het stuur Al Cowlings, naast hem OJ Simpson. De politie gaat in de achtervolging, maar durft niet in te grijpen. Cowlings belt met de politie en vertelt dat OJ een pistool tegen zijn hoofd houdt. Er komen steeds meer politieauto’s achter de Bronco rijden, al het overige verkeer moet er achter blijven, opzij blijven. Ondertussen hangt er een helikopter boven de auto’s en volgt zo ongeveer heel Amerika de beelden live op televisie.

Hoe langer het duurt, hoe langzamer de stoet gaat, hoe drukker het wordt aan de kant van de weg en op viaducten. De Bronco rijdt richting Simpsons woning, toegejuicht door vele, vooral zwarte, toeschouwers. Spandoeken, borden alles hebben ze meegenomen in de korte tijd dat ze hadden voordat ze aan de kant van de weg gingen staan. “Go OJ, run!”, alsof hij nog een footballspeler was op weg naar de eindzone.

Bij het huis moet het publiek op afstand worden gehouden, er staat een speciale eenheid klaar om hem de auto uit te praten, wat uiteindelijk aan het begin van de avond lukt. OJ wordt gearresteerd.

Themaweek 32: OJ Simpson

Advertenties