Tags

, ,

Velen dachten meteen dat OJ de moorden had gepleegd. Hij had een behoorlijke geschiedenis van huiselijk geweld, hij had geen alibi voor het tijdstip en jaloezie geldt nog altijd als een goed motief. De recherche ging op zoek naar sporen, bloed was er genoeg en al snel werd bekend dat er een handschoen gevonden was in de tuin van het huis van OJ Simpson, terwijl de andere handschoen van het paar gevonden was bij de lijken van Brown en Goldman.

Het zag er dus uit als voorbedachte rade, er was bloed, DNA. OJ Simpson moest gearresteerd worden. De politie ging in overleg met de advocaat van OJ, die daarna terugkwam bij de politie met de mededeling dat OJ zich zelf zou melden op de 17e. De persconferentie was al uitgeschreven, maar OJ kwam niet opdagen. De politie moest in een persconferentie toegeven dat ze hem niet hadden, maar dat hij vanaf dat moment werd beschouwd als voortvluchtig.

In de tussenliggende dagen was OJ aanwezig bij het afscheid van Nicole en de begrafenis zelf. Er zijn geen beelden van, maar ooggetuigen zeggen dat hij Nicole kuste en “I’m sorry” zou hebben gezegd.

Themaweek 32: OJ Simpson

Advertenties