Tags

, ,

Ze was 18 en werkte als serveerster in een nachtclub waar veel celebrities kwamen. OJ is meteen onder de indruk. Hij was nog getrouwd, maar binnen dagen waren ze samen. Ze werd de tweede vrouw van de sportheld die geen sportman meer wilde zijn. Ze kende hem zelfs nauwelijks, ook al was hij een nationale beroemdheid. Het leeftijdsverschil van meer dan een decennium zorgde mede voor ongelijkheid in de relatie.

Ze bleef bij hem, zelfs al was hij tijdens hun huwelijk meerdere malen behoorlijk agressief. Er bestaan meerdere opnamen van telefoontjes naar 911, maar uiteindelijk koos ze toch weer voor een leven met de man die haar sloeg.

Aangezien zij ook haar familie (mede) onderhield, komt ze toch redelijk dicht bij de definitie van golddigger. OJ profiteerde daar schaamteloos van. Hij was een notoire vreemdganger, Nicole kon er toch niets aan doen. Pas in 1992 volgde er een scheiding. Maar zelfs na de scheiding zat ze aan hem vast, al was het maar via hun kinderen. Hij beschouwde haar als persoonlijk bezit.

Themaweek 32: OJ Simpson

Advertenties