Tags

, ,

screen-shot-2017-01-09-at-22-53-41Orenthal James Simpson, afgekort OJ, bijnaam Juice, was op zijn school al de beste sportman. Hij was de loper in het American Football team. Hij kon kiezen uit de universiteiten die hem graag wilden hebben. Hij koos voor USC. Geen toeval. Een witte universiteit, hij wilde geaccepteerd worden in de VS, niet alleen als zwarte topatleet gezien worden.

Als prof ging het even stroef, maar na een paar jaar brak hij echt door. Hij liep harder dan wie dan ook, was lastig te stoppen, brak records, won prijzen. Er werd gezegd dat hij harder zijwaarts kon lopen dan anderen vooruit. Hij won de NFL met de Buffalo Bills, een stad waar hij liever niet was terecht gekomen, maar waar het Amerikaanse drafsysteem hem toe veroordeelde. Een blue collar city. Hard werkende blanken, hij was een bijzonderheid. Nadat hij een legendarisch record verpulverde, stopte hij omdat hij acteur wilde worden.

Als topatleet was hij al veel gevraagd om reclame te doen. Hij leerde acteren op die manier. Zijn doel was ook niet rijk worden, niet goed worden, maar beroemd worden. En hij zag een toekomst voor zichzelf als acteur in Hollywood, terug naar California.

Themaweek 32: OJ Simpson

Advertenties