Tags

, , , , ,

16-063Ruth Rendell – Make death love me

Een mooi boek voor de hashtag #toevalbestaatniet, geschreven ruim voor de tijd dat we via hashtags communiceerden. De kracht van Rendell, in dit boek zeker, is dat er een aantal zaken toevallig gebeuren, die samen een mooi verhaal opleveren, zonder dat het ongeloofwaardig is. Dat is een prestatie. Rendell is er goed in.

Ze schreef erg veel detectives, thrillers, whodunits, waardoor ze niet altijd de waardering kreeg die schrijvers van romans wel kregen en nog steeds krijgen. Tegelijkertijd verkocht ze stapels boeken, won ze prijzen, iets waar menig schrijver jaloers op was.

De filiaalhouder van de lokale bank, Alan Groombridge, fantaseert wat hij allemaal kan doen met het geld in de kluis. Nu is zijn kantoortje geen vetpot, maar een jaar zou hij toch moeten kunnen uitzingen met het geld. Maar dan. Wat doe je daarna? En dan op een dag is er de overval. Opportunisten, geen professionals. Dus ze scoren een buit en vluchten snel. Maar Alan ziet ineens een mogelijkheid om zijn droom waar te maken.

De politie ziet een bankoveral en een kidnapping ineen. Maar is dat wel zo?

Leuk boek, even tussendoor te lezen.

Citaat: “There was no one else in the bank now and it was nearly ten to one. Joyce might easily come into his office, so he put the money into a drawer and went out to the lavatory where there was a washbasin to wash the money dirt off his hands.” (p.43/44)

Nummer: 16-063
Titel: Make death love me
Auteur: Ruth Rendell
Taal: Engels UK
Jaar: 1979
# Pagina’s: 223 (14907)
Categorie: Thriller
ISBN: 0-09-922330-9

Meer Rendell door mij gelezen:
From Doon with Death
Shake hands forever
De vrouw met de sluier
The lake of darkness
The house of stairs
Put on by cunning

Themaweek 31: Boeken