Tags

, , , ,

amnesty schrijfVandaag 68 jaar geleden werd de universele verklaring voor de rechten van de mens aangenomen. Geen politiek instrument, geen westers verzinsel, maar een verklaring waar elk mens op aarde op kan terugvallen.

Helaas is de mensheid nog niet zo ver dat iedereen ook deze rechten heeft. Over de hele wereld worden mensenrechten nog steeds geschonden. Mede daarom ben ik al bijna twee decennia lid van Amnesty International.

Vandaag worden over de hele wereld, dus ook op diverse plekken in Nederland, schrijfacties georganiseerd. Schrijven, omdat het helpt. Schrijven om gewetensbezwaarden over de hele wereld vrij te krijgen. Schrijven om een een ander een hart onder de riem te steken, dat hij/zij niet vergeten is. Schrijven om de wereld een klein beetje mooier te maken.

Tien vragen over tien december op de site van Amnesty: Klik

Meedoen is niet moeilijk. Ergens bij jou in de buurt kun je meedoen aan een schrijfmarathon. Afgelopen jaar heb ik op school, een paar dagen later weliswaar, aandacht besteed aan dit onderwerp. Vele leerlingen schreven mee. En het werkte, velen kwamen vrij. Lees de succesverhalen! Meedoen kan nog eenvoudiger. Van achter je eigen computer. Een paar keer klikken en iemand elders op de wereld krijgt jouw brief. De elf die dit jaar centraal staan zullen u dankbaar zijn. De beroemde Edward Snowden of de minder bekende Erin Keskin. Of een van de negen anderen die uw hulp goed kunnen gebruiken. Help! Doe mee! Maar blijf niet stil zitten wanneer zij die de wereld willen verbeteren uw hulp zo goed kunnen gebruiken!