Tags

, , , ,

Goal, juni 2013

Wat volgt is geen smakelijk verhaal. Lees het niet op een nuchtere maag. Lees het niet als u eenvoudig geschokt bent.

U bent er nog? Prima. Ik heb u gewaarschuwd. Kom niet achteraf klagen.

De zondagochtend is voor vele voetballers een ware beproeving. Alleen opstaan is al een probleem. In het derde hadden we afgelopen seizoen het probleem dat we of (jonge) vaders van jonge kinderen hadden of jonge spelers waarbij de zaterdagavond heel lang doorloopt. In beide gevallen niet gunstig voor de nachtrust. Echt uitgerust aan een wedstrijd beginnen was er niet bij.

schijtOok lastig is dat de hoeveelheid drank op zaterdagavond meestal een zware taak blijkt voor de darmen. Geen lichaam kan dat aan. Maar omdat elke minuut slaap er een is, komen de meeste spelers op het nippertje aankakken. Zodra dan een koffie genuttigd is, spelen die darmen meestal op. De vraag is alleen, waar kun je ze het beste ledigen?

Jan Dekker zat meestal ongegeneerd met de deur open op het damestoilet, de meeste spelers zoeken toch een iets rustiger plekje op. Iets meer privacy. In de kleedkamer is niet echt een goede keuze. Je medespelers verketteren je, je maakt je nog voor de wedstrijd begonnen is niet populair. Al ken ik een verhaal van de broers V. die destijds in het roemruchte zevende spelen. Om water te sparen, gingen ze na elkaar zodat ze maar een keer hoefden door te trekken… “Ik leg ‘m d’r wa boamn op”.

De kleedkamer van de tegenpartij is een populaire optie bij de medespelers. Maar om nu daadwerkelijk met de broek op de enkels te zitten en dan de gasten binnen horen komen, is voor velen een te groot risico. Gebeurt dus bijna nooit.

Bekend bij velen is ook het verhaal van een BG’er (Bekende Gorenaar) die, spelend voor een zustervereniging, een rustig toilet vond in de kleedkamer van de scheidsrechter. Net toen hij rustig zat, kwam de man in zwart binnen. Na een tijdje moest hij toch weer vertrekken, een verbouwereerde scheids achterlatend. PH uit, vele velden, dat zou toch wel heel toevallig zijn. Maar laat nu net deze scheidsrechter zijn veld opkomen. Bij de eerste de beste sliding speelt hij de bal, maar kreeg hij geel. Terwijl zijn medespelers protesteerden, incasseerde hij als een kerel. “Hij heeft gelijk jongens”, wetende dat de werkelijke overtreding al een kwartier eerder gemaakt werd.

Gary Lineker gaf na zijn carrière toe dat hij tijdens het WK 1990 gewoon op het veld heeft gepoept. “Het kwam er ineens uit”, was zijn korte maar duidelijke uitleg. Ik ben wel benieuwd naar de verdedigers van de tegenpartij die zich, na het interview van de Engelse spits, een sliding herinnerden waar ze verder dan normaal doorgleden…

Onlangs zagen we een nieuwe variant. De laatste aanwinst van het derde kroop tijdens de warming up door het hek achter de goal van het bovenste veld en ging even naar huis; hij woont tegenover de sporthal. Volgens eigen zeggen om vrouw en dochter te zeggen dat hij reserve was. Waarschijnlijker is dat hij gewoon even op eigen wc is gaan zitten. Geef hem eens ongelijk, je eigen plekje is toch het fijnst.

Advertenties