Tags

, , ,

twee-keer-carpenterVorige week vertelde ik over Ken. Een bijzonder man. Het mooiste verhaal wat hij vertelde, was hoe hij zijn vrouw heeft ontmoet.

Ken was nog student, ging regelmatig naar sportwedstrijden. Cleveland Indians (Honkbal), Cleveland Browns (Football) en andere teams uit de regio. Ook uitwedstrijden werden bezocht. Hij regelde vervoer en kaartjes. Voor zichzelf. Voor vrienden. Voor kennissen. Voor onbekenden. Al snel ging er een bus vol met sportfans vanuit Cleveland op pad. Hij begrootte al snel zo dat hij zelf voor niets meekon. Als reisleider en organisator had hij talent.

Op een dag zit hij in zijn kantoortje en neemt de telefoon op. Hij had nog wat kaarten beschikbaar voor een uitwedstrijd. Hij hoorde een jongedame aan de andere kant van de lijn die met haar moeder meewilde. Al snel hadden ze een goed en lang gesprek over sport, het leven en alles wat ter sprake kwam. Na lange tijd legt hij de telefoon op. Hij kijkt naar zijn collega aan de andere kant van het bureau en zegt: “Dit is de vrouw waarmee ik ga trouwen.”

En zo geschiedde.