Tags

, , , , ,

16-027Charles Bukowski – Tales of ordinary madness

Een verzamelbundel van de beroemde schrijver. De godfather of lowlife literature wordt hij genoemd op de omslag. Ik las al eerder wat verhalen van hem. Dit is een verzameling van diverse korte verhalen die hij schreef tussen 1967 en 2008, al kwam het origineel uit in 1983, waarschijnlijk is dit een heruitgave.

Bij Bukowski heb ik altijd het idee dat het autobiografische verhalen zijn die iets leuker zijn opgeschreven om er literatuur van te maken. Sommige verhalen moeten gewoon gebeurd zijn, de absurditeit van het leven is meestal gekker dan de gekste fantasie. Als schrijver treed je ook wel eens op en Bukowski maakte daar meteen gebruik van om wat te proeven van de lokale scene.

Lowlife is misschien wel het beste woord om te omschrijven wat Bukowski doet. Drank, hoeren, drugs, gebruik de kernwoorden van zijn verhalen, van zijn leven als tags op internet en je krijgt een hoop extra hits.

Hij werd gevolgd door de FBI, velen hadden een hekel aan hem, zijn manier van leven werd niet als voorbeeld gezien. Maar zonder die levensstijl zou hij niet meer dan zestig boeken hebben geschreven.

Citaat: “Bukowski thought Mickey Mouse was a nazi; Bukowski made an ass out of himself at Barney’s Beanery; Bukowski made an ass out of himself at Shelly’s Manne-Hole; Bukowski is jealous of Ginsberg, Bukowski is jealous of the 1969 Cadillac, Bukowski can’t understand Rimbaud; Bukowski wipes his ass with brown hard toilet paper, Bukowski will be dead in 5 years, Bukowski hasn’t written a decent poem since 1963, Bukowski cried when Judy Garland … shot a man in Reno.” (p.141/142)

Nummer: 16-027
Titel: Tales of ordinary madness
Auteur: Charles Bukowski
Taal: Engels US
Jaar: 2009
# Pagina’s: 231 (6194)
Categorie: Fictie
ISBN: 978-0-7535-1387-3

Meer:
Wikipedia (boek)
Wikipedia (Bukowski)
Bukowski Quotes
Vrouwen
Postkantoor

 

Themaweek 7: Boeken