Tags

, ,

Nummer  133
Artiest  Lyle Lovett
Titel  She’s no lady
Jaar  1987
Wikipedia  Pontiac
Website  Lyle Lovett
Tekst  Cowboy Lyrics

The preacher asked her
And she said I do
The preacher asked me
And she said yes he does too

Meestal staat de tekst gewoon in een linkje in het schema hierboven. Voor de liefhebber. Nu niet. De tekst is essentieel. Dit is een van de mooiste teksten in deze top 212. Humor. Tragiek. Zelfspot. Alles zit er in. Prachtig nummer van Lyle Lovett. Gewoon een man met een gitaar die liedjes zingt. Geen complete arrangementen. Geen doorgeproduceerde puin. Gewoon een mooi liedje.

Lovett is voor velen minstens zo bekend omdat hij een aantal jaren getrouwd was met Julia Roberts. Veel mannen waren jaloers op hem, voor de verkeerde reden. Jaloers zijn op een man met een mooie vrouw is simpel, je kunt beter jaloers zijn op zijn spitsvondigheid, zijn taalvaardigheid, want ongetwijfeld hebben die niet alleen voor vele mooie nummers gezorgd, maar zijn die ook doorslaggevend geweest bij het indruk maken op mooie vrouwen.

De situatie die hij beschrijft in She’s no lady (she’s my wife), is volgens mij nooit van toepassing, niet autobiografisch. Des te knapper dat je dan een prachtige tekst weet te produceren, puur op inlevingsvermogen. Lovett is groter dan velen doorhebben.

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212, te beluisteren via Spotify en Deezer.