Tags

, , , , , , , , ,

16-008Edwin Winkels – Het Barcelona gevoel

Geen Nederlander die de weg beter kent in Barcelona dan Edwin Winkels. Wie anders dan hij zou er dan ook een reisgids moeten schrijven over de hoofdstad van Catalonië?

Aan de hand van de vele Nederlanders die ooit bij de voetbalclub onder contract stonden, beschrijft Winkels de favoriete stad van vele Nederlandse toeristen. Daardoor is een leuk, maar vreemd boek ontstaan. Het gaat niet over voetbal, maar continu duiken er voetballers op. Het is geen reisgids met tips, maar je leert wel veel over de stad.

Het vreemde doet ook wat met je tijdens het lezen. Het boek is geen boek dat je in een ruk uitleest, maar tegelijkertijd leest het lekker weg. Het is geen geheel, geen compleet verhaal, maar alle losse onderdelen passen wel weer dermate goed bij elkaar dat het een eenheid geworden is. Volgens mij waren het oorspronkelijk blogjes, bij deze samengevoegd tot een boek.

Al met al is het een mooie manier om kennis te maken met de stad, om meer te weten te komen dan via een normale reisgids. Ideaal dus om mee te nemen op dat lange weekend binnenkort. Kun je meteen de verhalen plaatsen, als je er toch bent.

Met plezier gelezen, maar zeker niet het beste dat Winkels heeft geproduceerd. Waarschijnlijk wel het best verkochte. Het is hem gegund.

Citaat: “Omdat de agenten inmiddels wisten welke grijze auto van Van Gaal was, vermaakten zij zich met een spelletje trainer-pesten, zo vertellen ze in Sitges. Ze kenden zijn woede-uitbarstingen van tv en schiepen er plezier in zijn explosieve karakter op de proef te stellen door de ene keer naar zijn papieren te vragen, de volgende keer de banden te controleren en de andere keer de kofferbak te laten openen. ‘Geen probleem, mister, u mag doorrijden.’ “ (p.154)

Nummer: 16-008
Titel: Het Barcelona gevoel
Auteur: Edwin Winkels
Taal: Nederlands
Jaar: 2007
# Pagina’s: 224 (1979)
Categorie: Reizen
ISBN: 978-90-468-0287-8

Meer:
Dit boek op zijn eigen site
Welkom Thuis
Escuchando a Cruijff
Haar laatste vlucht