Tags

, , , ,

Citaten uit kranten en tijdschriften die ik de afgelopen jaren de moeite vond.

085:

De houding is exemplarisch voor hoe de Nederlandse politiek met Europa omgaat. We behandelen de Europese Commissie alsof het de VN, het Internationaal Olympisch Comité, de NAVO, of de G20 betreft. Met een overdaad aan pragmatisme, handen schudden, gezellig kaas en klompen en de koning die een vorkje meeprikt, wurmen we ons ertussen. Het echte, modderige politieke spel zoals we van Den Haag kennen, is niet aan de orde.

Rosanne Hertzberger, NRC 7-12-2013

086:

En wat blijkt: als werknemers alleen doen wat ze wordt opgedragen, daalt de productiviteit met 30 tot 50 procent. Veel organisaties hebben immers een overvloed aan regels en protocollen die, als ze allemaal zouden worden opgevolgd, verlammend werken. Managers zijn bovendien afhankelijk van de toewijding en expertise van hun werknemers. Als in een ziekenhuis of school de verplegers of leraren niet meer willen overwerken, of als ze de duizend kleine dingen die niet in hun contract staan laten zitten (van het praatje met de patiënt tot de organisatie van het schooltoneel), dan stort zo’n ziekenhuis of school in.

Rutger Bregman, De correspondent, augustus 2015

087:

Hysterie, zou ik zeggen, is het uitvergroten van gevoelens omdat de hystericus vreest dat er geen gegronde reden is voor dat bewuste gevoel. De uitvergroting moet de twijfel wegnemen, de uitvergroting wordt het bestaansrecht van de emotie. En zoals bekend heeft een hystericus publiek nodig dat hem ervan moet overtuigen dat hij echt voelt wat hij voelt.

Arnon Grunberg, Vrij Nederland, juli 2014

Advertenties