Tags

, , , , ,

Het schijnt regelmatig voor te komen, op verschillende plekken op de wereld. Er bestaan ondertussen honderden verhalen, of ze waar zijn is moeilijk te controleren. Het BBC filmpje lijkt het uit te leggen. Maar is dit nagespeeld, georganiseerd of daadwerkelijk gebeurd?

In Honduras schijnt het elk jaar te gebeuren, in een dorpje zo’n 200 kilometer landinwaarts. En toch vallen er elk jaar vissen uit de lucht. Er is zelfs een festival daar, dat de ‘lluvia de peces’ viert

Ook in Thailand komt het voor. En op Sri Lanka. Zelfs in Engeland. De foto’s zijn te overtuigend om zo maar te negeren. Google maar eens op lluvia de peces of fish rain. Te veel beelden voor een fabel.

En toch blijft er ook twijfel. Hoe is het in de 21e eeuw mogelijk dat er geen goede beelden zijn van het fenomeen. Zeker als het elk jaar voor zou komen.

Maar misschien is het juist daarom wel zo’n prachtig verhaal. We kunnen nog niet alles verklaren. Niet alles vastleggen. Laat staan begrijpen. Het is het bewijs dat de natuur nog steeds dingen doet waarvoor de mens geen uitleg heeft. Prachtig toch?

Voor de verhalen vijf sterren, voor de geloofwaardigheid een enkele ster.

logorecensieprins

Themaweek 5. De Recensieprins