Tags

,

samenreiskortingfotoSinds de invoering van de OV-chipkaart, een idee waar ik in principe voor ben, erger ik me steeds vaker aan wat er allemaal mis is in OV-land. Een themaweek vol ergernissen.

Doordat ik regelmatig mijn overzicht moet bekijken i.v.m. werk, viel het me op dat ik ook al reisde ik in daluren, nog steeds het volledige tarief betaalde. Na te hebben uitgevonden hoe ik dit kon recht zetten (kom ik op terug), bleek dat ik te vroeg incheckte. De trein vertrekt precies om 9.00 uur. Dan kun je dus niet anders dan te vroeg inchecken. Het is onmogelijk om alle tientallen reizigers op het perron om 9 uur nog in te laten checken en dan de trein nog te halen.

Het antwoord dat ik kreeg was dat ze er niets aan konden doen, zo werkt het systeem. Kortom je programmeert verkeerd en legt het probleem bij de reiziger neer. Terwijl elke idioot met drie jaar lage school snapt dat wanneer je de vorige trein van 8.30 uur hebt zien weggaan, iedereen die incheckt vanaf 8.33 uur in de volgende trein terecht komt, kan de vervoerder dat niet in het systeem verwerken. Wel weten ze hoe laat ik uitcheck, wel weten ze dat ze me volle prijs kunnen rekenen, maar niet hoe laat ik vertrokken ben? Onwil en gebrek aan service.