Tags

, , , ,

amnesty schrijfNet als de laatste jaren organiseert Amnesty International ook vandaag weer een schrijfmarathon. Geen toeval dat dat vandaag gebeurt. Het is namelijk internationale dag van de mensenrechten. En ook dat is weer geen toeval. Het is vandaag 67 jaar geleden dat de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens werd getekend.

Oorspronkelijk dertig artikelen, waarin alle mensenrechten zijn vastgelegd. Helaas lijkt het er op dat de laatste jaren die rechten selectief worden toegepast. Het ene recht geldt voor mij, het ander niet voor hem of haar. Herbert Grönemeyer zong het ooit erg mooi. “Der Weisse ist gleicher”. Iedereen is gelijk, maar sommigen zijn gelijker.

We wonen dus nog lang niet in een wereld waarin de basisrechten voor iedereen toepasbaar zijn, waar iedereen gelijke rechten heeft. Een extra reden om vandaag in actie te komen en mee te doen aan de schrijfmarathon. En of die marathon voor jou een enkel mailtje is of een hele rits brieven, dat bepaal je zelf. Hoe meer hoe beter. En als je denkt dat het onzin is, dat het toch niet helpt, lees dan eens deze succesverhalen.

Doe mee!